Lasă un comentariu

Transcrierea Conferintei de presa a domnilor Victor Ponta, Liviu Dragnea si Radu Moldovan la Bistrita

Conferința de presă susţinută de Victor Ponta – premierul României și preşedintele PSD,  Liviu Dragnea – secretarul general al PSD și Radu Moldovan, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, la Bistrița, 17.11.2012

Transcriere

 

 

Radu Moldovan: Azi am avut o zi importantă cu o prezenţă foarte importantă la noi în judeţ a domnului prim-ministru, a preşedintelui Senatului, a unor colegi miniştri. După scurta mea introducere, trecem direct la întrebări sau vreţi să comunicaţi dumneavoastră ceva? Direct la întrebări şi ne revedem pe urmă la mitingul pentru lansarea candidaţilor la Sala Polivalentă!

 

Întrebare: Am auzit aseară o apreciere făcută de preşedintele Traian Băsescu, cum că dumneavoastră faceţi aceleaşi greşeli pe care le-a făcut şi Guvernul Boc. Doriţi să comentaţi?

Victor Ponta: Mă bucur să aud că la „Realitatea” auziţi numai aprecierile domnului preşedinte Băsescu! Eu constat că domnul preşedinte Băsescu face aceleaşi greşeli ca preşedintele Băsescu de dinainte de suspendare, şi anume are memoria scurtă, spune azi invers decât a zis ieri – nu spunea dânsul cu domnul Boc care a fost un prim-ministru extraordinar, care va fi apreciat peste secole? Ideea e următoarea, ca să reuşesc totuşi să ies din acest gen de conversaţie: preşedintele Traian Băsescu, constatând probabil ca şi dumneavoastră starea jalnică a campaniei celor de la PDL, a preluat dânsul funcţia de şef al campaniei electorale şi de purtător de cuvânt. Mi s-a părut la fel de convingător ca şi Traian Radu Ungureanu. Când vrea să avem dezbateri electorale, le avem! Atât.

 

Întrebare: Domnule prim-ministru, o singură întrebare: la anul expiră contractul cu OMV-Petrom. Aveţi de gând să răscumpăraţi compania şi să redaţi siguranţă energetică românilor?

Victor Ponta: Cred că e o mică eroare aici. Ceea ce expiră la anul este situaţia redevenţelor. Nu expiră contractul de privatizare. Un contract de privatizare, odată încheiat, eventual dacă voia statul român să cumpere OMV-ul… la redevenţe, dacă mă-ntrebaţi, şi cred că acesta era sensul întrebării dumneavoastră, da, nu doar pentru redevenţele în exploatările de gaze şi de petrol, ci tot sistemul de redevenţe, referitor, evident, la toate resursele naturale, conform discuţiilor pe care le-am avut atât cu marile companii care activează în România, dar şi cu Fondul Monetar, Comisia Europeană, da, intenţionăm să venim cu un nou proiect referitor la redevenţe şi aducerea redevenţelor – uitaţi, mă uit la apa minerală, tot redevenţe se numesc – la o medie europeană. Nu pot să vă dau detalii, pentru că există, sigur, mai multe practici. Ceea ce ne dorim este o medie europeană care, pe de o parte, să încurajeze investiţiile, pentru că nimeni nu vrea ca cei care exploatează resurse să plece din România pentru că sunt prea mari redevenţele, dar pe de altă parte să ai încasări la buget la un nivel mult mai bun decât cel actual. Repet, 2014, dacă ştiu eu, 10 ani a fost obligaţia din contractul de privatizare de păstrare a redevenţelor. Expiră cele de la OMV-Petrom, am avut mai multe runde de discuţii la nivel tehnic şi anul viitor obligatoriu Guvernul va propune în Parlament, pentru că Parlamentul trebuie să aprobe, o actualizare a nivelului redevenţelor pentru tot ce înseamnă resurse naturale.

 

Întrebare: Domnule prim-ministru, când vor fi avansate primele date pe bugetul 2013?

Victor Ponta: Eu am deja primele date, în primul rând pentru că există o strategie fiscală deja aprobată, în al doilea rând pentru că ministrul de Finanţe, pentru că, după cum ştiţi foarte bine, nu candidează la alegeri, are de la mine sarcina de a lucra pe tot ce înseamnă structura bugetului 2013, venituri, cheltuieli. Ceea ce însă este absolut logic şi ceea ce am discutat şi cu preşedintele Băsescu la întâlnirea de săptămâna trecută, dacă nu mă înşel, a ţinut de realitatea în care trăim. Bugetul pe 2013 trebuie să fie propus de către noul guvern. Noi ne bazăm pe sondaje, pe ceea ce ştim din practică, că acest guvern va fi tot al USL-ului, dar confirmarea nu o avem decât pe data de 9 seara. În al doilea rând, dacă noul guvern va fi tot al USL-ului şi condus de mine, eu am în vedere o altă structură guvernamentală, diferită de cea actuală, şi asta înseamnă o altă bugetare. În al treilea rând, bugetul nu va fi trimis spre Parlament decât după ce îl discuţi cu creditorii noştri internaţionali, FMI, Comisia Europeană, Banca Mondială. Conform discuţiilor pe care le-am avut, calendarul este, o să îl spun de fiecare dată, 20 decembrie noul Parlament, eu sunt gata pe 21 decembrie, a doua zi, să vin în Parlament cu structura Guvernului şi programul de guvernare şi pe 22 sau 23 decembrie să prezint deja un proiect de buget, însă delegaţia FMI, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale a stabilit acest lucru, în prima săptămână le-am explicat cât de important este Sfântul Ion în România şi că n-are rost să vină înainte de Sfântul Ion, dar imediat după 7 ianuarie vor fi aici, iar Parlamentul – şi opţiunea mea, am discutat-o şi cu domnul Antonescu – să fie convocat în sesiune extraordinară în jur de data de 15 ianuarie. Ceea ce pot să vă asigur este faptul că este asigurată finanţarea, inclusiv pentru a doua tranşă de mărire a salariilor bugetarilor, cea din 1 decembrie, este asigurată şi pentru luna ianuarie şi până la momentul în care se adoptă bugetul.

 

Întrebare: Preşedintele Traian Băsescu declara că încercarea de privatizare a Oltchim a fost un dezastru şi o capcană prea mare pentru un şoricel atât de mic, referindu-se aici la Dan Diaconescu. Cum comentaţi?

Victor Ponta: Nu îmi permit să fac niciun fel de comparaţie cu mamifere mici sau mari. Pot să spun un singur lucru, că domnul preşedinte Băsescu ar fi putut să aibă un rol pozitiv în cazul Oltchim dacă timp de trei ani, pentru că Oltchimul de trei ani consumă bani publici, dacă timp de trei ani ar fi avut o atitudine faţă de ceea ce s-a întâmplat în 2009, 2010, 2011, atunci când Oltchimul a mers tot timpul în pierdere şi a mers pe datorii acumulate către Electrica, către bănci, şi ar mai fi putut avea un rol pozitiv dacă îi spunea colaboratorului domniei-sale, domnul Videanu, să nu facă acel joc cu Dan Diaconescu. Acum, preşedintele are acest dar extraordinar că numai după ce se întâmplă lucrurile devine înţelept. Ar fi fost extraordinar dacă era înţelept înainte. Mai fac încă o dată şi o să fac de fiecare dată precizarea: privatizarea Oltchim a fost trecută şi semnată în memorandumul din luna februarie, semnat de preşedintele Traian Băsescu şi primul-ministru Ungureanu, având ca dată aprilie. Aprilie a trecut şi nu s-au ţinut de cuvânt şi atunci obligatoriu pentru noul guvern a devenit prior action septembrie, iar Videanu, Ungureanu şi Dan Diaconescu au considerat că în acest fel vor da o lovitură politică USL-ului. Nu am constatat să fi dat o lovitură politică USL-ului, însă până la urmă şi-au bătut joc de oamenii de-acolo, ceea ce cred că pe domnul Videanu, cel puţin, şi pe domnul Diaconescu ar trebui să-i coste şi din punct de vedere penal, nu doar politic. Politic e o sancţiune, dar nu cred că sunt foarte interesaţi.

 

Întrebare: Tot aseară Traian Băsescu era ironic în ceea ce priveşte posibilitatea României de a-şi exercita dreptul de veto în Consiliul European.

Victor Ponta: Haideţi să vă explic un lucru: preşedintele, repet, are o memorie extrem de scurtă şi e bine să i-o reîmprospătăm. Când a zis povestea aia cu ce ruşine îi e că România are observatori OSCE, după aia s-a făcut de râs, că observatori OSCE erau şi în America, şi în Franţa şi peste tot. Când spune că e o mare greşeală să vorbeşti despre dreptul de veto, eu îi reîmprospătez memoria: înainte de Consiliul European din primăvară, România condusă de domnul Traian Băsescu a invocat dreptul de veto, singura dintre cele 27 de ţări, când a fost vorba de începerea negocierilor cu Serbia. Sunt convins că şi dumneavoastră vă amintiţi că atunci cele 26 de ţări ale Uniunii Europene au fost de acord cu începerea negocierilor cu Serbia şi domnul preşedinte Băsescu a zis că el opune veto dacă Serbia nu se ocupă, nu garantează drepturile minorităţii româneşti din Serbia. Deci la Consiliul din primăvară, de aia zic că are memoria scurtă şi fluctuabilă. Dacă vorbim de alte ţări acum, legat de mecanismul financiar multianual, vă reamintesc că în situaţia „ruşinoasă”, ca la OSCE, de a invoca dreptul de veto se află următoarele persoane: primul-ministru al Franţei, domnul Ayrault, care a anunţat că Franţa se gândeşte şi consideră inacceptabil, se gândeşte să blocheze bugetul dacă se vine cu propunerea lui Van Rompuy, primul-ministru al Marii Britanii, domnul Cameron, care a spus foarte clar că dacă nu se îngheaţă la 2011, Marea Britanie va bloca. Vă mai dau: primul-ministru al Danemarcei, doamna Helle Thorning-Schmidt, care a spus că dacă nu există nişte rebate-uri pentru Danemarca votează împotrivă, aşa încât cred că preşedintele cred că se bazează întotdeauna pe ignoranţa jurnaliştilor, a românilor, lucru care nu-i face mare cinste, ca să spun foarte direct. Sau, sigur, cred că a convins-o pe doamna Boagiu, că dânsa a înţeles cum e cu dreptul de veto!

 

Întrebare: Aţi spus că o să câştigaţi alegerile. Ce se va întâmpla în cazul în care Traian Băsescu va refuza să vă numească prim-ministru? Cea de-a doua întrebare: în cazul în care veţi ajunge din nou prim-ministru, când credeţi că România îşi va recupera o parte din demnitate şi nu va mai face sluj în faţa Angelei Merkel sau a oricărui ambasador american?

Victor Ponta: Eu fac o singură precizare: n-am spus că vom câştiga, am spus conform sondajelor şi tuturor predicţiilor din toate părţile, pro-USL, anti-USL, presă, acesta este rezultatul actual, undeva spre 60% pentru USL vot politic, undeva spre 20% pentru PDL şi vreo 10-15% pentru aliaţii lor, pentru Dan Diaconescu. Deci 60 e mai mare decât 35. Rezultatul o să-l avem pe 9 decembrie. Referitor la celelalte două întrebări, mai ales că-i vorba fix de mine, daţi-mi voie să îl rog pe copreşedinte, pe domnul Antonescu, să mă ajute un pic, că nu vreau să vorbesc eu despre mine, ce se întâmplă…

Preşedintele Băsescu a invocat în ultimele sale intervenţii nişte calcule, cât pierde fiecare român, nu? Parcă aşa a zis domnia-sa. Eu sunt singurul român care îl ia în serios, că mă ocup cu calcule. Propunerea preşedintelui Van Rompuy, ultima propunere, cea faţă de care eu sunt absolut decis că România trebuie să spună categoric „Nu”, este o propunere care presupune alocarea pe fonduri de coeziune pentru România cu o scădere de cinci miliarde faţă de propunerea Comisiei Europene, cinci miliarde de euro. Noi am făcut calculele aşa, rotunde. Pe politica agricolă, trei miliarde de euro – împreună, opt miliarde! Ca să înţelegem despre ce vorbim: mai puţin propune Van Rompuy faţă de ceea ce a propus Comisia Europeană şi Parlamentul European, opt miliarde! Opt miliarde înseamnă 400 de euro pentru fiecare dintre cetăţenii, cei 20 de milioane, ca să îi numărăm pe toţi, copii, femei, bătrâni, străinătate, 400 de euro mai puţin pentru fiecare dintre dumneavoastră din fonduri europene, ca să înţelegeţi pentru ce votează domnul Băsescu. Dacă votează „Da”, ne ia 400 de euro la fiecare, dacă spune „Nu”, mergem pe propunerea făcută de Comisia Europeană şi Parlamentul European, nu ce-a cerut România, că noi am cerut mult mai mult decât atât. Eu vă spun ce s-a propus de către Comisia Europeană şi Parlamentul European. Doi: asta e cu banii, ca să înţeleagă preşedintele Băsescu, că dânsul e cu calcule, cu bani, eu mai vreau totuşi să mai vorbesc şi despre fundamentul intrării noastre în Uniunea Europeană. Noi n-am intrat în Uniunea Europeană doar ca să ne facă ANI şi DNA. Am înţeles, e un lucru foarte bun, e extraordinar. Noi am intrat, ca şi alte ţări, Spania, Portugalia, Grecia, Bulgaria, Ungaria, noi am intrat pentru că Uniunea Europeană presupune coeziune şi presupune o dezvoltare comună. Dacă agricultorul român are subvenţii – e domnul Constantin lângă mine şi vă dă toate datele – de trei ori mai puţin decât cel francez sau german, despre ce solidaritate vorbim?! Subvenţii, asta înseamnă că o să mâncăm produse din celelalte ţări. Dacă pe fonduri de coeziune, care înseamnă drumuri, care înseamnă alimentări cu apă, care înseamnă toate celelalte programe sectoriale şi regionale, avem mai puţin decât ţările bogate, n-o să avem niciodată vreo şosea sau o autostradă ca celelalte ţări, deci principiul coeziunii şi al solidarităţii este un principiu fundamental al Uniunii Europene. Domnul preşedinte Băsescu face glume de doi bani, dar nu le explică oamenilor despre ce se discută acum la Bruxelles. Se discută dacă motivul pentru care toate ţările au vrut să intre în Uniunea Europeană, şi anume să trăim toţi împreună mai bine, se mai respectă sau nu, că dacă ni se spunea în 2007, „dom’ne, n-o să aveţi nici drumuri, nici spitale, nici agricultură ca în Vest, dar o să vă facem ANI şi DNA”, poate că ne gândeam de mai multe ori. Eu sunt un proeuropean convins şi eu cred că domnul preşedinte Băsescu, prin tot ce face, inspiră în populaţia României un sentiment antieuropean. Şi asta e o mare vină a lui. Pentru mine, Europa înseamnă lucruri bune, nu înseamnă nici Traian Băsescu, nici colegii domniei-sale din PPE, care, de altfel, nici nu vor mai fi în funcţii, că noi vorbim de 2014-2020. În 2014-2020 nu va mai fi nici domnul Băsescu, e posibil, nu ştiu, o să fie alegeri, să nu mai fie nici domnul Van Rompuy, nici doamna Merkel. Noi discutăm acum despre fundamentul Uniunii Europene, nu vorbim despre cum vrea Traian Băsescu ca pe 9 decembrie, dacă avem majoritate, să mai strige cineva pentru el că are dreptul să nu respecte votul. Realmente acum vorbim de interes naţional, nu de interese personale. Şi eu îmi doresc foarte mult, nu pot să acuz înainte de a se întâmpla, îmi doresc ca preşedintele Băsescu să nu meargă la Bruxelles să reprezinte interese personale, cum a făcut de multe ori, să meargă de data aceasta să reprezinte un interes naţional care înseamnă 2014-2020 o perioadă în care noi, cei de-aici, o să trebuiască să-i plătim pensia domnului Băsescu şi maşina de protocol şi casa şi toate celelalte. Noi, cei de-aici, trebuie să le plătim, că dânsul nu cred că o să aibă vreo contribuţie la PIB-ul României după 2014, cum n-a avut nici până acum, de altfel.

 

Întrebare: Credeţi că va ţine cont, având în vedere că a declarat că n-are nevoie de miniştri politici la Bruxelles, că îi trebuie specialişti cu laptop?

Victor Ponta: Eu pot să vă spun un singur lucru, apropo de cum merge câine surd la vânătoare: ieri, toţi secretarii de stat, toţii specialiştii din Guvern s-au dus la Cotroceni să-i explice domnului preşedinte ce să spună acolo! Adică, ştiţi cum e, ca şi când mă duc şi eu şi joc la Barcelona şi iau cei zece jucători şi mă bag şi eu pe teren şi o să zic „ce buni suntem!” Cam aşa e şi cu negocierea asta: eu am spus că e normal, nu m-am apucat să zic nu, să nu meargă secretarii de stat, să nu meargă domnul Orban, să nu meargă nimeni acolo, să-l lăsăm în ofsaid pe preşedinte că nu ştie ce se întâmplă – dimpotrivă, secretarul de stat de la Agricultură a fost acolo, secretarul de stat de la Finanţe, merg toţi, sunt în delegaţie, i-am trimis în delegaţia preşedintelui ca să nu poată să spună, „dom’ne, n-am avut date, n-am avut calcule”. Să nu poată să dea iar vina pe noi, dacă ştia el ce lucruri extraordinare… are tot acolo. Un singur lucru: se gândeşte la România sau se gândeşte la el acolo. Nu pot să spun, o să vedem împreună cu dumneavoastră acest lucru

 

Întrebare: Am înţeles că ne uităm toţi pe acest buget…

Victor Ponta: Toţi, când spuneţi „toţi”, spuneţi toţi cei 27 de prim-miniştri care se bat pentru ţara lor.

 

Întrebare: …şi vom învăţa să cheltuim acei bani, pentru că avem prezentul ăsta!

Victor Ponta: Haideţi să vă explic şi asta: la politica agricolă comună, din fericire, avem un grad de absorbţie la 52% deocamdată, dar până în 2014 vom avea, probabil, aproape de 100%. La politica de coeziune e foarte greu să meargă domnul Băsescu, cel care a fost preşedinte în toţi anii 2009-2011, când Comisia Europeană a constatat nereguli, fraude ş.a.m.d., că el era şeful şi al domnului Botiş, şi al domnului Lăzăroiu, şi al doamnei Boagiu, din cauza căreia s-a blocat programul de autostrazi… ce să spună, să spună cum a învăţat din propriile greşeli? Sau ce poate să spună preşedintele Băsescu? Aşa încât să pedepseşti România în 2014-2020 din cauza lui Botiş şi a lui Boagiu e profund nedrept şi nimeni nu a considerat acest lucru corect şi sunt convins că nu îl va accepta nici preşedintele Băsescu.

 

Întrebare: O întrebare pentru domnul Dragnea referitoare la candidatura Cătălinei Ştefănescu. Ne spuneţi care au fost considerentele luate în calcul când i s-a aprobat candidatura?

Liviu Dragnea: Sunteţi, bănuiesc, de la „Realitatea”, nu? Este o trecere firească de la viitorul Uniunii Europene la Cătălina Ştefănescu. Chiar apreciez întrebarea! Faptul că o întreagă maşinărie bine plătită, bine structurată, s-a concentrat pe o tânără de 24 de ani, dincolo de, mă rog, aspectele uneori mizerabile ale acestei campanii, arată şi disperarea. Am înţeles că o zi s-a discutat la televizor că ar fi dansatoare sau n-ar fi dansatoare. Vreau să spun în final, că nu vreau să comentez foarte mult, o nuanţă pe care ar trebui să o luăm în seamă toţi: Cătălina Ştefănescu n-a fost numită într-o funcţie. I s-a oferit o oportunitate să candideze şi, cu tot respectul faţă de postul de televiziune onorabil la care lucraţi, nici dumneavoastră, nici eu, nici Victor Ponta nu decide dacă intră în Parlament, ci doar cetăţenii. Faptul că unui tânăr de 24 de ani se încearcă să i se ia dreptul să se adreseze cetăţenilor şi să încerce să-i convingă că şi un tânăr are dreptul să meargă în Parlament mi se pare un pic depăşit. Atunci ne mai întrebăm de ce tinerii sunt din ce în ce mai dezamăgiţi în România? Acum eu nu ştiu la „Realitatea” care ar fi nivelul de vârstă de la care ar trebui să se califice: 40 de ani o femeie, 60 de ani, poate 80 de ani, să fie în deplină maturitate? Cam atât am de spus. Ca pregătire, a făcut Universitatea Bucureşti – numai puţin, că e un subiect important, pe acelaşi nivel cu Uniunea Europeană –, urmează Facultatea de Drept în continuare, a absolvit şi Institutul „Puşkin” din Moscova. Eu sunt curios de ce n-a apărut până acum informaţia asta, poate vedem săptămâna viitoare că cine ştie, i-a luat minţile lui Putin sau nu ştiu cui din Rusia şi aşa a ajuns la Institutul „Puşkin”… Eu sper, cu toată seriozitatea, că această tânără şi toţi tinerii din ce în ce mai mulţi din Turnu-Măgurele pe care îi susţin să nu cedeze şi să îşi ducă campania până la capăt ca să arate că într-adevăr un grup de tineri se pot opune unei maşinării odioase.

 

Întrebare: Tot aseară Traian Băsescu spunea că din cauză că la noi ar fi numiţi politic managerii vorbim despre situaţii destul de complicate. Cum comentaţi?

Victor Ponta: Nu ştiu, domnul preşedinte a fost extrem de neserios aseară şi eu tot fac eforturi să-i răspund serios. Dacă vorbim de Hidroelectrica, am ajuns cu Hidroelectrica în insolvenţă ca să tăiem contractele cu băieţii deştepţi încheiate de Videanu. Nu l-am auzit pe domnul Băsescu până acum să lupte cu băieţii deştepţi ai lui Videanu, pentru că probabil a avut şi dânsul campanii – asta-i viaţa! Dacă vorbim de Compania Energetică Oltenia, care, în ultimii doi ani, a fost pe pierdere, mă rog, componentele sale, anul acesta, după primele şase luni, are 30 de milioane profit. Transgaz, Romgaz sunt pe profit. CFR Marfă şi CFR Călători sunt pe pierdere; CFR Marfă – noi am mers în CSAŢ să trecem la privatizare şi ne-a blocat domnul preşedinte Băsescu, că a zis că nu e de acord. Deci, vă spun, fac eforturi să-i răspund serios în condiţiile în care afirmaţiile domniei sale sunt identice cu cele ale lui Traian Radu Ungureanu. Şi trebuie să recunoaşteţi că să-i răspund lui serios lui Traian Radu Ungureanu e foarte greu, chiar dacă vorbeşte prin gura domnului Băsescu. De aceea, dacă vreţi dumneavoastră un răspuns serios, vă iau fiecare companie în parte şi vă spun în ce situaţie este, că eu sunt pregătit. Mă îndoiesc însă că ăsta a fost scopul. Scopul preşedintelui a fost să dea o temă de campanie, să uităm de Trăşculescu, să uităm de Videanu, să uităm de Boagiu, care ne-a blocat programul pe transport. Mă rog, suntem în campanie. Ce e nou cu domnul Băsescu? Dumneavoastră doar nu l-aţi luat în serios că el n-o să facă campanie! Oricum, de departe – şi cu asta închei – gogoaşa cu pensiile: domnule, cine ne zice că trebuie să mărim pensiile, domnul Băsescu, cel care le-a tăiat şi care ne-a zis tot timpul că avem deficit la pensii şi că trebuie să le tăiem în continuare? Le-a tăiat cu durere şi acum mai rămâne să plângă la televizor pentru pensionari. Păi nu el le-a tăiat pensiile, nu el ne spune… cred că tot el ne-a zis, nu, cu deficitul de la fondul de pensii. E chiar mai demagog decât Blaga sau Ungureanu, ceea ce nu-i uşor, sincer! Am înţeles. Vrea să mărim pensiile? Mâine le măresc. Să-mi spună domnul preşedinte Băsescu că e de acord.

 

Întrebare: Domnule prim-ministru, operaţiunea „Naşul” e sinonimă cu operaţiunea cu operaţiunea „Vameşul”? Adică, dacă îmi permiteţi să mă exprim academic, prosteală pentru proşti?

Victor Ponta: Nu, asta nu e o exprimare corectă, pentru că a fost pentru presă chestia asta. Adică dumneavoastră aţi transmis în direct pe toate televiziunile povestea cu naşii, ca şi povestea cu vameşii aceia pe care-i ducea cu elicopterul. Să ştiţi că sunt toţi la serviciu, toţi vameşii. N-are niciunul nicio problemă. Au jucatul în filmul „Combaterea corupţiei” – atunci era să-l apere pe Blejnar, nu? Acum a sunat şi nu mai ştiu ce scandal avea… ah, era cu stenogramele din dosar, tot cu domnul Băsescu cu Blejnar, nu? Pac, au băgat filmul cu naşii. Credeţi că s-a întâmplat ceva? Ca să-l acopere pe naşul Blejnar, i-au băgat pe naşii din CFR. Eu nu pot decât să mă bucur atunci când, sigur, sunt combătute reţele de crimă organizată. Dar evident, ca şi dumneavoastră, constat că… ce, aţi mai auzit ceva sau s-a mai auzit ceva? Nu, la următorul scandal al domnului Băsescu o să mai facă o operaţiune din asta.

 

Întrebare: Dacă tot am vorbit de domnişoara Ştefănescu şi de calităţile ei, cum vedeţi un duet Orban – MRU?

Liviu Dragnea: Stimate domn, Cătălina Ştefănescu candidează în Teleorman şi nu vreau să jigniţi cetăţenii din Teleorman comparând-o pe Cătălina Ştefănescu cu MRU!

Victor Ponta: Mulţumim mult de tot!

 

 

 

Biroul de Presă al PSD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: