Lasă un comentariu

Transcrierea discursului Presedintelui PSD, domnul Victor Ponta la Maramures

Discurs susţinut de Victor Ponta, premierul României și preşedintele PSD  – Maramureș – 17.11.2012

Transcriere

 

Bună ziua, stimaţi colegi!

O să încerc să mă exprim cât mai bine, deşi recunosc că mi-e foarte frig aici pe scenă. Aţi văzut, domnul Antonescu şi domnul Dragnea, fiind din Teleorman, o zonă mult mai caldă, nu rezistă la frig. Mă gândeam însă că mai bine îngheţ de frig decât să ard!

O să vorbesc foarte puţin astăzi, pentru că ştiu foarte multe despre Maramureş şi despre colegii noştri de aici. Am tot învăţat, aproape că am făcut cute pe frunte din cauza voastră, dar m-am bucurat, evident, că toată lumea îşi aduce aminte că da, aici, USL-ul a câştigat pentru prima dată. Eu am o memorie extraordinar de bună, îi uit pe toţi cei care n-au fost alături de noi atunci, dar îmi aduc aminte de cine ne-a ajutat. Dacă dumneavoastră aţi uitat, eu vreau să-i mulţumesc lui Cristi Anghel, care ne-a ajutat atunci. Am spus că am o memorie pozitivă.

Un singur mesaj vreau să vă transmit: a spus corect Crin că Maramureşul – şi nu doar Crin, ci şi toţi ceilalţi – că Maramureşul e un tărâm binecuvântat, că aici Dumnezeu a dat şi bogăţie, şi inteligenţă, şi onoare. Eu spun însă că aici a dat şi foarte mult orgoliu. V-o spune un candidat şi un deputat de Oltenia. Prea mult orgoliu de multe ori! Prea mult… era să zic egoism; prea multe interese personale! Am venit să vă spun că şi în Maramureş, ca peste tot în ţară, astăzi Uniunea Social Liberală este o idee şi un proiect mai important decât oricare dintre noi, decât oricare dintre noi, începând cu Crin Antonescu şi cu mine, decât oricare dintre cei de aici. Astăzi şi în 9 decembrie oamenii vor vota ideea unui nou proiect, Uniunea Social Liberală, îi vor vota pe candidaţii dumneavoastră, dar o să aştepte foarte mult de la dumneavoastră, de la preşedintele Consiliului Judeţean, de la primarii USL, de la parlamentarii noştri. Eu vă rog – fiind şeful unui partid mult mai mare, îmi permit lucrul ăsta – eu vă rog să-i votaţi pe toţi candidaţii, indiferent dacă sunt de la PC, PSD sau PNL, toţi vor fi parlamentari USL. Am nevoie de fiecare vot al lor, am nevoie de contribuţia fiecăruia dintre ei – nu doar pentru a avea un guvern puternic, ci pentru a avea o majoritate prin care să facem legi mai bune, să schimbăm Constituţia României, să facem, într-adevăr, dreptate până la capăt. Să îmi daţi – dumneavoastră, parlamentarii dumneavoastră, românii – cel mai mare ajutor de care mai am nevoie ca prim-ministru: şi anume, un preşedinte cu care să lucrez, Crin Antonescu.

Am venit la Baia Mare cu acest gând. Lăsaţi deoparte orgolii, lăsaţi deoparte supărări, lăsaţi deoparte proiecte personale de carieră. Dacă Uniunea Social Liberală va fi un proiect de succes, întreaga Românie va fi o Românie mai puternică. Dacă eşuăm şi noi, o să fim doar ca ceilalţi. Nu uitaţi acest lucru şi mult succes!

 

 

 

Biroul de Presă al PSD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: