Lasă un comentariu

Comunicat de presa al Presedintelui PSD Victor Ponta ref la evenimentul “Renastere pentru Europa: pace, prosperitate si progres”

COMUNICAT DE PRESA

Victor Ponta a participat la evenimentul “Renaştere pentru Europa” organizat la Torino

IMG_4418 (Large)Premierul Victor Ponta a participat sâmbătă la evenimentul “Renaştere pentru Europa: pace, prosperitate şi progres”, organizat în oraşul italian Torino, unde a vorbit despre modul în care, după ultimii ani de austeritate, România a început să ia măsuri menite să creeze o societate mai echitabilă şi justă.

La eveniment au mai luat cuvântul Martin Schulz, președintele Parlamentului European, Sergei Stanishev, președintele PES, Hannes Swoboda, liderul grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Massimo D’Alema, fost premier al Italiei, Gerhard Schröder, fostul cancelar al Germaniei, Cazeneuve Bernard, ministrul francez pentru afaceri europene, Milanovic Zoran, prim-ministru al Croației, Elio di Rupo, prim-ministru al Belgiei, Harlem Desir, liderul Partidului Socialist din Franța, Alfredo Pérez Rubalcaba, Secretarul general al Partidului Socialist spaniol (PSOE).

Pe agenda întâlnirii a figurat ca principal subiect problema austerităţii, conturându-se, în cadrul acestui eveniment, o nouă viziune asupra dualităţii austeritate versus dezvoltare. Inițiativa „Renaștere pentru Europa”, promovată de Fundația de Studii Europene Progresiste (FEPS),este de a implica liderii și cetățenii într-o dezbatere politică privind starea Uniunii. Întâlnirea a avut loc ca urmare a succesului înregistrat de evenimentul anterior desfăşurat la Paris.

În cadrul întâlnirii s-a abordat subiectul legat de îndeplinirea performanței economice şi construirea unei societăţi echitabile, având drept studiu de caz România. Statul român este un caz aparte, având în vedere că înainte de izbucnirea crizei, România avea unul dintre cele mai scăzute PIB-uri în ceea ce priveşte asistența socială. Ca urmare a politicilor de austeritate întreprinse de Guvernul aflat în funcție până în aprilie 2012, spitalele au fost închise şi toţi angajaţii din sistemul public au avut salariile reduse cu 25%.

Cu toate acestea, în cele 9 luni de guvernare ale Uniunii Social Liberale s-a început returnarea salariilor din sectorul public şi a taxelor colectate ilegal de la pensionari. De asemenea s-au redeschis 17 spitale şi s-au oferit mai multe facilităţi fiscale pentru angajatorii care angajează tineri. S-a demonstrat astfel că se pot lua măsuri menite să creeze o societate mai echitabilă şi justă, dar în acelaşi timp să se menţină o disciplină fiscală fermă, prin reducerea risipei cheltuielilor publice.

 

Biroul de Presa al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: