Lasă un comentariu

PSD – Transcriere declaratii de presa – Presedinte Victor Ponta – BPN

Declaraţie de presă susţinute de Victor Ponta, premierul României si preşedintele PSD – BPN

Transcriere

  

VICTOR PONTAStimaţi colegi, bună ziua! Bine aţi venit la şedinţa structurii noastre de conducere. Vreau ca astăzi să mai punem la punct lucrurile care ţin de organizarea Congresului nostru. Au avut loc deja conferinţe judeţene, au avut loc conferinţe de sector. Vă rog pe toţi cu secretarul general împreună să definitivaţi calendarul, în aşa fel încât până la Congres să avem toate procedurile noastre statutare îndeplinite.

De asemenea, e important ca astăzi să stabilim foarte clar coordonarea şi compoziţia comisiilor privind organizarea Congresului, programul politic al partidului, Comisia pentru Modificarea Statutului şi toate celelalte documente importante care trebuie dezbătute şi adoptate în cadrul Congresului.

De asemenea, invitaţii noştri internaţionali: vreau să vă informez despre vizita pe care am efectuat-o în Franţa. Dincolo de întâlnirile la nivelul structurilor instituţionale, am avut o întâlnire politică împreună cu Titus Corlăţean cu conducerea Partidului Socialist Francez, aflat la guvernare, ca şi noi. Vă recomand tuturor, dincolo de întâlnirile instituţionale, guvernamentale pe care le aveţi, să consolidăm poziţia din ce în ce mai bună şi mai clară a partidului nostru pe plan european, pe planul colaborării familiei noastre politice, o familie care se întăreşte pe zi ce trece. Sper ca astăzi să avem rezultate şi veşti foarte bune şi din Italia. Vor fi alegeri în ţara vecină, Bulgaria. E important că PSD-ul acum deja reprezintă unul dintre partidele cele mai respectate şi mai puternice pe plan european şi vă rog, cu fiecare ocazie pe care o aveţi, aleşi locali, diverse structuri, reprezentanţi guvernamentali, structurile parlamentare, să nu uitaţi totuşi că facem parte dintr-o familie politică, o familie care a fost odată cea mai importantă familie şi acum începe din nou şi revine, practic, în urma alegerilor, pregătind şi ceea ce e extrem de important, şi anume alegerile europarlamentare de la anul – doar anul acesta nu e 2014! –, candidatura comună din partea Partidului Socialiştilor Europeni pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, un comisar român în viitoarea Comisie, un portofoliu important, prezenţa noastră în structurile de conducere politică la nivel european.

Ăsta e obiectivul principal al discuţiei. În rest, sigur că o să facem, ca de obicei, şi o mică informare despre situaţia guvernamentală. S-a promulgat Legea Bugetului de Stat. Am constituit comisiile de modificare a Constituţiei şi de elaborare atât a Legii Electorale privind alegerea Parlamentului, cât şi comisia privind proiectul de regionalizare. Aici trebuie să existe implicare, fiecare pe domeniul lui, în aşa fel încât să fim, aşa cum e normal, de altfel, extrem de implicaţi.

În rest, ne uităm la alţii: în numele dumneavoastră, l-am felicitat pe partenerul nostru, pe Crin Antonescu, pe colegii noştri liberali. Tot în numele dumneavoastră o să urez succes celor trei candidaţi la conducerea PDL. Cred că toţi trei sunt foarte buni pentru noi şi nu pot decât să le urez succes, mi-e şi greu să aleg dintre ei! Important este însă să ne concentrăm pe partidul nostru, pe structura noastră şi pe ideea pe care v-am anunţat-o de foarte mult timp, şi anume aceea de a nu confunda guvernarea cu partidul. Partidul trebuie să rămână un factor politic, dincolo de guvernare, de fapt factorul politic care ne-a ajutat în opoziţie să supravieţuim şi să venim din nou la guvernare şi să reprezinte, de fapt, acel partid de care România a avut şi are tot timpul nevoie, fiind pe locul 1 în opţiunile electoratului.

În rest, mai vreau, de faţă cu presa, să spun că îi urez multă sănătate domnului Iliescu. A avut câteva zile mai dificile, dar veştile sunt bune şi, în mod sigur, mă gândesc în aceste zile şi la alţi colegi ai noştri care aşteaptă veşti bune şi veşti importante pentru noi toţi, iar lucrul ăsta pot să-l spun aici, fiind la PSD, n-am voie să-l spun la Guvern sau în altă parte, ca să nu pară că influenţez justiţia, dar aici la PSD pot să spun că am gânduri bune şi aşteptări bune – cred că e legitim şi e absolut necesar.

Mulţumesc celor de la presă! La final, pentru că pe mine m-aţi prins doar pe scări, purtătorul de cuvânt o să vă anunţe deciziile adoptate.

 

 

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

About cafeneauapsd

https://www.facebook.com/CafeneauaTSD/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: