Lasă un comentariu

Victor Ponta, presedintele PSD, s-a intalnit la Sofia cu premierul bulgar, cu Presedintele Parlamentului European si cu Presedintele PES

Victor Ponta, preşedintele PSD, s-a întâlnit la Sofia cu premierul bulgar, cu Președintele Parlamentului European şi cu Președintele PES

 

Preşedintele Partidului Social Democrat Victor Ponta a participat astăzi, 22 iunie 2013, la Consiliul Partidului Socialiștilor Europeni organizat la Sofia, în Bulgaria.

Cu această ocazie, Victor Ponta a avut o întrevedere cu premierul bulgar Plamen Oresarski, cu care a discutat despre consolidarea cooperării dintre cele două state în ceea ce privește politica de integrare europeană, eforturile comune privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, aderarea la spațiul Schengen, precum şi despre proiectele economice şi energetice comune ale României şi Bulgariei.

                     ,,Împreună susținem proiectul Nabucco, dar avem deja şi alte proiecte de transport de energie, dinspre Romania spre Turcia, de exemplu, şi spre zona Balcanilor de Vest. Am vorbit şi despre proiectele realizate prin fonduri europene, Strategia Dunării şi despre câteva investiții concrete pe care le putem face, o noua hidrocentrală pe Dunăre, infrastructura spre noul pod de la Calafat-Vidin care a fost inaugurat, dar care trebuie evident sa fie însoţit de infrastructură”, a declarat Victor Ponta la sfârșitul întrevederii.

Premierul a adăugat că în septembrie va avea o întâlnire mai amplă cu partea bulgară, cel mai probabil în format de ședință comună a celor două guverne. După întâlnirea cu Victor Ponta, premierul bulgar a spus că acest summit româno-bulgar va avea loc cel mai probabil la Varna, la sfârșitul verii sau la începutul toamnei.

De asemenea, premierul României s-a întâlnit şi cu ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria, ministrul de Interne şi vicepremierul bulgar, însărcinat cu Afaceri Europene şi Fonduri Europene.

Tot la Sofia, premierul a avut o întrevedere cu Martin Schulz, Președintele Parlamentului European şi Sergei Stanishev, președintele socialiștilor europeni, cu care a discutat teme de interes european.

Victor Ponta, însoţit de Rovana Plumb, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, şi Corina Creţu, vicepreședinte PSD, s-a aflat astăzi la Sofia cu ocazia Consiliul PES, una dintre cele mai mari întâlniri ale partidului, care a reunit sâmbătă reprezentanții partidelor socialiste, social-de mocrate şi laburiste din întreaga Europă.

La eveniment au participat Plamen Oresarski, noul prim-ministru al Bulgariei, Martin Schulz, Președintele Parlamentului European, Boris Tadic, fost președinte al Serbiei, Joseph Muscat, Prim-ministrul Maltei, Sergei Stanishev, Președintele PES, Hannes Swoboda, Președintele S&D.

În cadrul întâlnirii socialiștilor, liderii PES şi delegații au prezentat propuneri concrete în vederea dezvoltării unei politici industriale europene şi au făcut apel pentru punerea rapidă în practică a unui proiect privind Garanția Europeană pentru Tineri cu un domeniu de aplicare mai larg decât cel actual.

Victor Ponta-Sofia-22.06-2 Victor Ponta-Sofia-22.06-3 Victor Ponta-Sofia-22.06-1

About cafeneauapsd

https://www.facebook.com/CafeneauaTSD/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: