Lasă un comentariu

Cătălin Ivan: PDL intoxică din nou opinia publică! Noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau apariţia de noi taxe sau impozite

Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, atrage atenţia că noul acord cu FMI nu conţine măsuri de majorare sau apariția de noi taxe şi impozite, subliniind că informaţiile apărute în spaţiul mediatic „sunt intoxicări care nu provin din surse oficiale”. Ivan îi critică, de asemenea, pe cei de la PDL şi pe Traian Băsescu, care „au dezinformat cu discernământ opinia publică”, preluând informaţii neverificate cu privire la noul acord.

„Contrar tuturor intoxicărilor apărute în spaţiul public, noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau apariţia de noi taxe sau impozite, altele decât cele legate de acciza la alcool şi introducerea celei pe produse de lux. Din aceste motive, românii nu au de ce să îşi facă griji. Prin aceste măsuri vrem să continuăm procesul de creştere economică şi de sporire a credibilităţii României pe pieţele financiare internaţionale, precum şi în faţa investitorilor străini.

Informaţiile vehiculate în ultima perioadă în spaţiul mediatic cu privire la presupusul conţinut al Scrisorii de intenţie către FMI nu provin din surse oficiale şi astfel ele nu pot fi confirmate. Până în acest moment, proiectele Scrisorii de intenţie şi cel al Memorandumului cu FMI nu sunt încă documente publice.

Totodată, afirmaţiile conform cărora guvernul şi-a asumat introducerea CAS şi CASS pentru soţiile şi copiii majori aflaţi în întreţinere sunt complet false. De asemenea, nu s-a pus problema unor măsuri prin care să fie crescută fiscalitatea pentru PFA-uri şi drepturi de autor.

Este extrem de grav că cei de la PDL şi Traian Băsescu au preluat aceste informaţii neverificate şi au dezinformat cu discernământ opinia publică! Din păcate, deja ne-am obişnuit cu aceste ieşiri, adevărate lecţii de ipocrizie.

După ce în 2010, preşedintele le spunea pensionarilor că toate veniturile trebuie impozitate, acum vine şi predă lecţii economice guvernului. Traian Băsescu si PDL sunt ultimii în măsură să vorbească despre măsuri economice și fiscale, ei fiind artizanii unora dintre cele mai mari creşteri de taxe din România ultimilor ani, precum majorarea TVA la 24%!”, declară Cătălin Ivan.

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: