Lasă un comentariu

Discursul sustinut la Iasi de domnul Victor Ponta – Prim Ministru

Discurs susținut de  Victor Ponta, premierul României și președintele PSD, la ceremonia de inaugurare a gazoductului Ungheni – Iaşi

Transcriere

535020_615340185172539_1854980934_nDomnule prim-ministru, domnule comisar, doamnelor şi domnilor miniştri, autorităţi locale, invitaţi, mă bucur foarte mult că mă aflu aici într-o zi specială, Ziua Independenţei Moldovei! Da, mă bucur foarte mult că după multe vorbe frumoase pe care Moldova le-a primit şi de la Bucureşti, şi de la Bruxelles, în sfârşit, se întâmplă şi fapte şi proiectul pe care îl inaugurăm astăzi şi pe care toţi cei responsabili m-au asigurat că îl vor finaliza la timp – până la sfârşitul anului, iar la anul va fi dat în funcţiune – înseamnă, în sfârşit, fapte, fapte făcute cu sprijinul Bruxelles-ului, pentru că o parte din finanţare este asigurată de către Comisia Europeană, şi prezenţa comisarului Oettinger este semnificativă, pentru că nu doar acest proiect, ci şi celelalte proiecte de infrastructură energetică între România, Uniunea Europeană şi Moldova vor continua, cu efortul Guvernului de la Bucureşti, care nu trebuie să dea Moldovei nici sfaturi, nici indicaţii, ci trebuie să muncească împreună cu Guvernul din Moldova pentru a face viaţa oamenilor de pe cele două maluri ale Prutului mai bună decât este în acest moment.

Dacă asta o să facem, oamenii şi de aici, şi din alte părţi vor înţelege de ce este bine să îşi dorească un viitor european, un viitor alături de România, de celelalte ţări europene, pentru că, altfel, doar cu vorbe şi fără fapte, va fi mult mai greu să explicăm oamenilor de ce este bună această direcţie. Vreau să cred că la anul, atunci când primii locuitori de aici din zonă vor avea acces, în casele lor, la fabrici, la un gaz cu un preţ mai mic decât cel pe care-l plătesc astăzi, acel moment va fi mai important decât o mie de vorbe despre România sau despre Uniunea Europeană.

Am foarte mare încredere, am lucrat foarte bine şi merită toate felicitările pentru realizarea acestui proiect şi fostul prim-ministru, domnul Filat, şi actualul prim-ministru, domnul Leancă. Vreau să ştiţi că aveţi la Bucureşti nu doar prieteni care vă spun vorbe frumoase, ci care şi muncesc împreună cu dumneavoastră pentru a încerca să facem lucruri pe care oamenii să le simtă în fiecare zi, în viaţa lor de zi cu zi, şi în viaţa lor în care au nevoie, într-adevăr, de lucruri concrete.

Vreau doar să urez încă o dată tuturor locuitorilor Moldovei, să-i felicit pentru această zi specială, şi vreau să cred că acest proiect concret, aceste fapte pe care le realizăm astăzi vor fi continuate şi de altele. Nu mai vreau să vorbesc, ştiu ce trebuie făcut. În urmă cu mai mult de jumătate de secol, eram uniţi şi de poduri, şi de drumuri, şi de alte lucruri pe care, iată, le facem mai greu acum, când ar trebui să fim mai eficienţi şi mai bogaţi decât eram. Cred că e vorba de voinţă, de oameni serioşi şi, vreau încă o dată să vă spun, că sunt foarte mândru ca împreună cu dumneavoastră, astăzi, să facem ceva, nu doar să vorbim.

Vă mulţumesc, vă urez mult succes! O să mă ocup, împreună cu domnul prim-ministru Leancă, să verificăm lucrările de ambele părţi, şi în partea românească, şi în partea moldovenească şi, mai ales, suntem responsabili să nu ne oprim doar la acest proiect, ci să mergem mai departe pentru toate celelalte proiecte de care avem nevoie.

Vă mulţumesc şi sper să-l vedem, în sfârşit, realizat!

About cafeneauapsd

https://www.facebook.com/CafeneauaTSD/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: