Lasă un comentariu

Transcrierea declaratiei de presa a domnului Victor Ponta, Prim Ministru la Reuniunea Diplomatica Romana

Declarații de presă susținute de Victor Ponta, premierul României și președintele PSD, după participarea la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române 

Transcriere

Reuniunea DiplomaticaÎn plus faţă de ceea ce am zis în sală, vreau doar să reiau aprecierea mea pentru activitatea diplomaţiei româneşti, să spun că îmi doresc să continuăm să fim mai pragmatici în toate relaţiile noastre, nu doar cele fundamentale, europene şi transatlantice, ci şi cu celelalte ţări, să punem mai mult accent pe relaţiile economice şi să spun că eu, realmente, le-am fost recunoscător. Anul acesta a fost un tur de forţă din punctul de vedere al reprezentării Guvernului, ştiţi foarte bine, cu foarte mulţi dintre prim-miniştrii din Europa, dar şi din afara Europei, am avut întâlniri. Voi continua această agendă în toamnă şi este important că România este înapoi, după mult timp, pe harta Europei, pe harta lumii şi trebuie să ne comportăm ca o ţară care are încredere în propriile forţe.

 

Întrebare: Domnule premier, domnul preşedinte spunea…

Victor Ponta: Credeţi că vom trăi vreun moment în care nu veţi mai începe prima întrebare cu „Domnul preşedinte spunea”? Să-mi spuneţi, că o să fiu foarte fericit! Ia ziceţi, pentru mine, dacă vreţi să mă întrebaţi ceva!

 

Întrebare: Legat de diplomaţi şi de situaţia în care sunt puşi să dea explicaţii privind declaraţii ale politicienilor de la Bucureşti care critică justiţia?

Victor Ponta: Nu cunosc asemenea lucruri, nu am fost niciodată informat de aşa ceva şi s-ar putea să fie o simplă fabulaţie.

 

Întrebare: Aţi vorbit despre salariile Corpului Diplomatic?

Victor Ponta: Nu, am vorbit despre pensiile celor 200 de diplomaţi care au fost tăiate cu ocazia Legii Pensiilor, şi am spus că susţin, aşa cum am susţinut şi în cazul militarilor, care, sigur, sunt mult mai mulţi, sunt vreo 18000, în cazul diplomaţilor sunt în jur de 200-250, susţin să le facem dreptate şi cred că lucrul acesta se va întâmpla în această toamnă, prin aprobarea legii în Parlament.

 

Întrebare: Credeţi că situaţia din Siria, evoluţiile de acolo vor duce spre o intervenţie militară?

Victor Ponta: Nu mă pot pronunţa asupra acestui lucru. Pot să spun un singur lucru, că facem parte dintr-o alianţă de care suntem foarte mândri, o alianţă a ţărilor democratice şi că, evident, vom fi, ca întotdeauna, solidari.

 

Întrebare: Deci putem interveni, dacă se decide la nivel NATO sau european?

Victor Ponta: Astea sunt decizii care se iau la nivel european, la nivel NATO şi la nivelul CSAT-ului. Când va exista un CSAT pe această temă, evident că acolo se iau decizii.

 

Întrebare: Domnule premier, dacă îmi daţi voie, duminică, domnul Antonescu, colegul de alianţă, spunea că PSD ar trebui să se solidarizeze cu PNL împotriva ANI şi DNA. Ne puteţi spune în ce ar putea consta această solidarizare împotriva acestor instituţii?

Victor Ponta: Nu am văzut exact declaraţia şi fiind la întâlnirea cu diplomaţii aş vrea să răspund pe această temă.

 

Întrebare: Este posibil ca şi PSD să susţină un demers privind modificarea legii DNA, a legii ANI?

Victor Ponta: Nu am auzit pe nimeni care vorbeşte de modificarea legii DNA sau ANI. În mod sigur domnul Antonescu nu a vorbit de aşa ceva.

 

Întrebare: Domnul Tăriceanu spunea că activitatea dumneavoastră estompează cumva activitatea altor miniştri, că vă implicaţi prea mult în treaba ministerelor, că ieşiţi public în locul altor miniştri şi îi estompaţi, practic!

Victor Ponta: Eu mă sfătuiesc de obicei cu trei foşti prim-miniştri, cu domnul Isărescu, cu domnul Năstase şi cu domnul Tăriceanu, pe care îi apreciez şi ca oameni şi, în primul rând, experienţa lor pozitivă. În vremea guvernelor celor trei, România a mers în direcţia bună, aşa încât toate lucrurile pe care le spune unul dintre cei trei, inclusiv ce a spus domnul Tăriceanu, le iau foarte în serios. În mare parte, aşa se şi întâmplă şi nu am de făcut decât să învăţ de la cei trei foşti buni prim-miniştri ai României, să încerc şi eu să fiu un prim-ministru bun.

Vă mulţumesc!

About cafeneauapsd

https://www.facebook.com/CafeneauaTSD/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: