Lasă un comentariu

Raport deszăpezire: 45 de utilaje intervin pe străzile secundare

În prezent, prestatorul serviciului de deszăpezire intervine cu 45 de utilaje și peste 300 de muncitori pentru deszăpezirea și combaterea poleiului pe străzile secundare din Sectorul 1. Circulația  pe străzile din această zonă administrativă se desfășoară în condiții normale de iarnă, fără ca traficul rutier să fie afectat.

Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc, a convocat luni, 18 ianuarie 2016, ora 12:00, un comandament de iarnă la sediul primăriei, din bulevardul Banu Manta nr. 9. La comandament au fost prezenți membrii ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 1: reprezentanți ai Administraţiei Pieţelor, Administraţiei Domeniului Public, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Poliţiei Locale Sector 1 şi ai Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice Sector 1.

”Am vrut să mă asigur că acțiunea de deszăpezire se desfășoară conform programului stabilit de Consiliul Local al Sectorului 1. În acest sens, am solicitat Poliției Locale să se asigure că toate arterele Sectorului 1 sunt deszăpezite, în special căile de acces în școli, spitale, piețe și sedii administrative”, a declarat Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

Administrația locală face, totodată, un apel către cetățenii din Sectorul 1 și către persoanele care tranzitează această zonă administrativă ca, în această perioadă să nu-și parcheze mașinile pe marginea drumului pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor de deszăpezire. Menționăm că, începând din data de 25 mai 2015, Primăria Sectorului 1 nu mai poate ridica mașinile parcate neregulamentar ca urmare a Hotărârii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În plus, pentru a facilita accesul utilajelor de deszăpezire și colectare a deșeurilor, persoanele fizice și juridice, instituțiile publice, unitățile de alimentație publică, piețele și unitățile sanitare sunt obligate, conform legislației în vigoare (HCGMB nr. 120/2010) să îndepărteze țurțurii de gheață și să curețe zăpada și gheața de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, în maxim 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice, fără a depozita zăpada pe carosabil sau pe gurile de canal.

20160117_102412

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: