Lasă un comentariu

Fac un apel la consilierii locali PNL să nu blocheze reabilitarea termică, reparația străzilor şi ajutoarele sociale

Este absolut necesară adoptarea bugetului local al Sectorului 1 pentru ca Primăria Sectorului 1 să poată declanşa programul de reabilitare termică, programul de întreținere anuală a străzilor, să poată acorda ajutoarele sociale şi să poată face demersuri pentru rezolvarea problemelor grave ținând de spațiul locativ!

În calitate de viceprimar al Sectorului 1, fac apel la consilierii locali PNL să nu blocheze reabilitarea termică, reparația străzilor şi ajutoarele sociale.

Ieri, 2 februarie, absența consilierilor locali ai PNL a împiedicat desfășurarea şedintei Consiliului Local al Sectorului 1. Pe ordinea de zi a sedinţei se afla adoptarea bugetului local pe anul în curs.

Consilierii PNL nu au intrat în Sala de Şedinţe  fără să ofere explicaţii referitoare la refuzul de a avea discuţii pe tema adoptării bugetului, deşi suntem deja în a doua lună a anului!

Din totalul de 27 de consilieri, doar 13 au semnat condica de prezenţă, 8 dintre ei fiind colegii mei din PSD.

Deşi activitatea Primăriei Sectorului 1 şi a direcţiilor subordonate s-a desfăşurat în condiţii normale de când atribuţiile de primar sunt exercitate de către mine, mă declar îngrijorat de consecinţele nesemnării bugetului local.

Conform legii, se apropie termenul limită până când putem semna bugetul. Altminteri, salariile tuturor funcţionarilor, ale profesorilor şi ajutoarele sociale nu vor putea fi plătite.

Îi rog pe consilierii locali să uite, măcar pentru moment, de interesele de partid şi de comenzile politice şi să îşi aducă aminte că cetăţenii ne-au votat pentru a le rezolva problemele. Trebuie să reparăm gropile care au apărut pe străzi, după deszăpezire, trebuie să relansam programul de reabilitare termică, trebuie să rezolvăm problemele de spațiu locativ şi trebuie să plătim alocațiile şi ajutoarele sociale. Primăria Sectorului 1 trebuie să funcționeze normal pentru cetățeni. Eu îmi reînnoiesc angajamentul față de cetățenii Sectorului 1, de a face administrație, nu politică, şi îi rog şi pe domnii consilieri PNL să facă la fel!

Aşa cum este legal, proiectul de buget a fost la dispoziţia cetăţenilor pe site-ul instituţiei şi a fost discutat cu societatea civilă, cetăţenii şi prezentat presei.

În privinţa bugetului pe acest an, trebuie spus că este acelaşi cu cel din anul 2015, însă unele direcţii vor primi mai mulţi bani.

Pentru anul 2016, priorităţile administraţiei noastre sunt:

– continuarea reabilitării blocurilor eligibile din Sectorul 1 în aceleaşi condiţii ca şi până acum, adică gratuit pentru cetăţeni;

– siguranţa şi confortul în unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 1;

– spaţiul locativ – găsirea de soluţii eficiente de locuit pentru persoanele evacuate sau cu venituri mici care solicită case sociale, cum ar fi continuarea proiectului din ansamblul Odăi.

Vasile Moţoc

Membru PSD

Viceprimar Sector 1

Lasă un comentariu