Lasă un comentariu

Comunicat de presa – Presedinte Victor Ponta – Interviu The Times

Comunicat de presa PSD

Victor Ponta în The Times: Este doar o prejudecată să se creadă că românii vor merge în Marea Britanie pentru beneficii sociale

 

În cadrul unui interviu acordat prestigioasei publicații britanice The Times, premierul Victor Ponta a subliniat că cetăţenii români care merg să lucreze în statele europene occidentale fac acest lucru pentru a munci sau pentru a se instrui, nu pentru a beneficia de pe urma ajutoarelor sociale, adăugând că așa-zisul val al imigraţiei româneşti s-a consumat acum mai bine de cinci ani.

„Majoritatea oamenilor nu au de gând să meargă în Marea Britanie, Germania sau Franța pentru beneficiile sociale; ei vor să meargă pentru educație, pentru schimburi culturale, pentru locuri de muncă bine plătite. Este doar o prejudecată să se creadă că românii vor merge în Marea Britanie pentru beneficii sociale”, a declarat Victor Ponta pentru The Times.

Premierul a mai arătat că ostilitatea în creştere şi barierele în calea imigraţiei din Europa sunt consecinţa “logică” a creşterii şomajului şi a tensiunilor sociale din statele afectate de recesiunea prelungită, precum şi a acţiunii politicienilor care caută vinovaţi în exterior pentru problemele propriilor state.

„Întotdeauna în istorie când economia se confruntă cu probleme apare această formă de protecţionism”, a subliniat Victor Ponta. „De asemenea, din cauza campaniilor politice, este mult mai simplu să învinovăţeşti pe cineva din exterior decât să oferi soluţii. Cred în continuare că această abordare nu va deveni o abordare politică majoră a problemei”, mai susține premierul.

Prim-ministrul susține că România nu se opune înăspririi legislației privind imigrația, dar doar dacă aceasta se aplică tuturor statelor, fără ca românii să fie discriminați.

Victor Ponta a indicat recentul sondaj realizat de către BBC ca dovadă a insistenţei Guvernului roman că niciun val de migraţie nu va fi generat de către România. Sondajul arăta că numai 1% dintre românii intervievaţi îşi vor căuta de muncă în Marea Britanie în 2013 sau 2014. Pentru Bulgaria, numărul celor care îşi vor căuta un loc de muncă în marea Britanie este de 4,2%.

Victor Ponta a declarat că este adeptul continuării procesului de integrare şi că vede anul 2019 sau anul 2020 ca pe o “ţintă rezonabilă” pentru aderarea României la Zona Euro, după ce ţara îşi va fi reformat sectorul public.

Premierul s-a arătat totodată “foarte îngrijorat” de creşterea curentului eurosceptic nu numai în Marea Britanie, ci şi în alte state membre ale UE.

„Toţi liderii europeni – inclusiv eu – trebuie să înţelegem această puternică presiune în direcţia reformării instituţiilor europene”, a adăugat premierul român.
Cel mai bun mod de a încuraja revenirea românilor în propria ţară este de a „continua procesul de sprijinire a creşterii economice şi de creştere a salariilor, de a oferi perspective clare de dezvoltare profesională pentru angajaţii de aici, de a oferi şansa unei educaţii mai bune”, a declarat premierul român.

Interviul integral poate fi citit pe site-ul publicației britanice, AICI.

About cafeneauapsd

https://www.facebook.com/CafeneauaTSD/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: